Thursday, March 16, 2017

3 SMART CASUAL LOOK FOR MEN TO PULL OFF

Assalamualaikum and Good Evening readers!

It's been a while since my last post. Has it really been over three months since my last post?

Wow. Just wow.

Well, to be fair, I have been really busy with various responsibilities. But I'm back on the blogging wagon and ready to go full steam ahead! Toot toot! Totally 100% committed (read:maybe kot, since kerja aku sekarang ni pun dah sedikit kurang. Mungkin ! 😊

and did you know, Zalora gives me an opportunity to collaborate with them 😁.

Ok, I have been a bit slack with updating, but this honor is officially the motivation I need to update my blog more often. I probably have lots of new readers now and I can't let them down!


Wait ? Zalora ?




Yes, Zalora is the fastest growing retailer in Southeast Asia ( In case if you not yet heard about this online shopping website ツ )

So, apa lagi? Jom kita usha laman web online ni. Entri kali ni aku nak promote 3 smart casual untuk lelaki. Kalau korang pakai ni konfem jadi hensem, segak dan bergaya. Dan kalau perempuan pun boleh beli untuk bagi hadiah kepada ayah,suami,abang atau adik adik kat rumah ye!

Nak beli? Haaa Jom terjah  | Zalora |  sekarang. Jangan tunggu lagi, peluang di depan mata anda!





3 SMART CASUAL LOOK FOR MEN πŸ‘¨




Men are often known for their simple styles but some do not have a clue on how to pull that simple outfit into a chic trendy look for a more fashionable appearance. It can be quite a dilemma but do not fret as you can take a look at the three smart casual look ideas that you can pull together without every feeling left out of the fashion circle.



1. Bermuda shorts  πŸ‘–


If you still want to remain dashingly handsome and simple chic, Bermuda shorts and a tee will be a perfect choice. You can match it with sandals for a smarter masculine approach and go about your days with confidence. Choose Bermuda shorts with colors such as camel, navy blue, white or green for that summer-like mood and catwalk in the streets with style.



Bermuda shorts
  *gambar edit tapi mcm tak edit sbb tak pandai






 2.Tank tops+ jeans + cardigan  πŸ‘•



This is definitely the opportunity to seize to wear those sexy tank tops and jeans. What man doesn’t look tough with this ensemble.Super simple yet timeless. Match the outfit with your favorite pair of sneakers (some men go with just flip flops), throw on that cardigan and strut around town. Gain countless head turns and attention from the ladies as this look will always make you look like a hunk.




Super Simply 


Simple and Timeless








 3. Jackets πŸ‘ž

Everyone knows that with a simple touch of layering your top with a jacket, it can transform even a sloppy outfit into a whole new level. Whether you are into leather, denim, blazers or varsity jackets, go ahead and have fun creating your personal style. Sebenarnya style ni pun simple juga. Just nice! pheww ッ



Get it now at Zalora!



                                                                           Choose the jacket with your personal styleツ
                                                                              
   
    Own now at Zalora MY. You can save your time from going into jam-packed malls and going through traffic as you look for items of clothing digitally. Plus you can get discounts, sales and the latest trends that will keep you wanting for more. Why would you want to wait and delay such golden opportunities?  

      You should just grab the bull by the horn and start purchasing the best products fom Zalora.






                           Get It Now Readers!
























































Tuesday, December 20, 2016

Drama ft Dur Thani vs Movie


Dear Syafawi & Tahriri,

You're definitely not gonna stress me out, okay?



Exam final sem memang menghampakan hm Ya, macam biasa aku tak boleh jawab dengan jayanya. Subjek apa ? Semestinya subjek yang dibenci oleh pelajar walaupun tiap-tiap hari baca haha . Bukan benci tapi, ntah la nak. Harapnya tak Dur Thani.

ツ Dur Thani aka exam ulangan γ‚· Tahriri aka exam quran yang jenis tulis tulis tu
γ‚· Syafawi aka exam quran lisan yang perlu jawab segala soalan tebuk yang kita hapai gais😒

Seminggu sebelum exam aku hanya mengulang yang spot atau dikenali ayat famous πŸ˜” Tapi habuk pun takda dalam soalan yang aku dapat tu. Majoriti kawan aku yang lain pun cakap tahun ni dah start tebuk yang mana dia suka. Of course lah tak sempat kalau seminggu je nak iadah(baca:mengulang)



Because of that, I really in need to take a break, to flush out the stress away, and to relax my mind and body. But how?






One Utama 


Rainforest 1 Utama

Lepas je jawab soalan last paper terakhir tu, aku keluar dewan dan bersiap nak pegi 1 Utama. Sebenarnya tak nak pegi 1 Utama, tapi bila Perdana Menteri kesayangan Malaysia umum Mrt dah rasmi + free untuk sebulan + free shuttle bus ke 1 Utama, so apa lagi aku(baca:3org lagi kawan) pegi naik Mrt Sg buloh memandang aku naik ktm dari Kuala Kubu Bharu ke Ktm Sg.Buloh.



Mrt Sg.Buloh > Mrt Bandar Utama


Lebih selesa cepat dan luas


Mass Rapid Transit 

Mrt ni sangat bagus sebab kekerapan untuk sesebuah train yang lain sampai hanyalah 2 minit.Maksudnya kalau terlepas train pun takdalah kita kena tunggu setengah jam atau lebih lagi macam ktm.

Luas dan selesa. Ya, memang luas dan semestinya moden. Tak macam lrt yang gerabaknya agak pendek dan ruang yang sempit. Mrt jugak ada penunjuk destinasi berkomputer yang memudahkan foreigner terutamanya untuk mengetahui destinasi yang bakal mereka tiba daripada melihat peta yang ditampal di atas pintu pintu macam Lrt. Kan ?


Ruang legar di Mrt Sg.Buloh mcm train to Busan.



Pemandangan dari atas



Rainforest

Rainforest pun satu masalah. Nak pegi sana punyalah semangat tapi cari tempat tu tak jumpa.  Jadi aku dan angkatan pegi main bowling dulu sebelum cari balik Rainforest yang menghilang πŸ˜”

Aku menang 2 game. Yeah !



Mungkin kali ni point aku berterabur. Biarkan ja berterabur sebab idea aku pun tengah berterabur sekarang. Ikut sedap hati ja tulis entri kali ni.

Jappp !
.
.

Sebelum aku terlupa, nasihat aku kalau nak pegi 1 Utama terutamanya naik Mrt, nanti kalau nak balik dari 1 Utama ke Stesen Mrt berdekatan, untuk memudahkan perjalanan sebaiknya naik Teksi@ Uber@Grabcar. Sebab bas yang Mrt punya kadang kadang ada dan takda. So nanti takdalah yang jenis cepat menggelabah tu nak menggelabah sangat.



LAST

Aku sebagai senior SM Imtiaz Besut ingin mengucapkan tahniah dan syabas buat junior junior yang telah mengharumkan nama sekolah dalam exam PT3 baru baru ni. 100% lulus untuk 3 tahun dan harini dah masuk paper.

 Tahniah sekali lagi. Harapnya SPM tahun ni pun dapat result gempak macam senior senior sebelum ni huh walaupun soalan dan format agak berbeza daripada sebelum ni. Tapi tu tak menjadi halangan untuk membuktikan kalian berjaya bahkan satu peluang untuk menunjukkan kejayaan kepada guru guru dan ibubapa bahawa Spm Warriors tahun ni tak terkesan dengan apa apa ujian oleh KPM yang sangat baik hati tu ye !

Takpa, perjalanan baru bermula. Banyak lagi langkah langkah yang perlu buat untuk capai kejayaan. Sesungguhnya kejayaan akhirat yang kita cari, bukan begitu ? cehh




Pengumuman PT3





.
.
.

Setakat ni dulu entri kali ni. Aku rasa cuti sem ni aku nak review banyakk dan banyakk tentang buku serta movie dan drama yang aku tengok. Tu pun kalau aku rasa rajin nak karang entri hehe

dan

Korang cuti buat apa ? 😏














Sunday, October 16, 2016

Park Shin Hye in Malaysia

Assalamualaikum dunia !

Lebih kurang sebulan aku tak update blog ni. Sebab ? tak payah tahu kot.

Macam biasa, setiap hari aku akan scroll semua news feeds di media sosial ; instagram,facebook,wechat,twitter dan lain lain. Bukan takda kerja nak buat, tapi mungkin dah tabiat sebelum kelas atau lepas kelas mesti nak scroll semua benda alah tu. Kadang tu dalam kelas pun main lagi benda ni.

Tapi yang menariknya aku terjumpa poster PARK SHIN HYE is coming Malaysia this October. Aku pun tergamam teruja dan tengok tarikh konon nya nak save date lah.

Event day : Yaumul Jumaah

Time : 4:30 petang

Place : Oval Concourse, 1 Utama Shopping Mall

Tergerak dalam hati ni macam nak pi sana. Tapi takkan aku sorang je kot budak ( baca:DQ)  yang tergila gila nak pegi sana. So, batallah hasrat tu lagipun petang tu janji dengan ustaz nak tasmi'. Tapi sebelum Jumaat tu ada kawan aku cakap dia nak pegi tengok park shin hye. Eh ? yeke. Jom ! aku join.

Terjoin sekali hm. Jadinya semua janji janji tadi terpaksa dibatalkan. hahah aku tau apa dalam pikiran masing masing.

Park Shin Hye atau dikenali sebagai Dr. Yoo hye jung sebagai pelakon utama bersama dengan Kim Rae Won dalam drama DOCTORS. So kami pun terhegeh hegeh ke 1 utama semata mata nak jumpa artis korea ni. Yelah kan, selama ni aku tengok dalam tablet je drama drama yang dia belakon,tapi harini ada peluang untuk tengok secara live. huuuuww

Sampai kat sana dalam pukul 5 petang pastu daebak ramai gila orang. Tapi sebelum tu kami rasa macam tersesat jugak lah dekat 1 utama sebab nak cari oval concourse. Bukan kecik mall tu huh. 
Bermulalah kisah kami tercegang di sekitar depan lif nak tunggu park shin hye ni keluar dari lif. Siap sedia dengan kamera bagai untuk rakam.

Akhirnya selepas sejam setengah tercegang kat situ, baru lah keluar jeng jeng jenggg


waktu ni dia baru nak naik pentas 



Bising gilaa. Semua pakat nak sorak PARK SHIN HYE WUUUUUU *lebih kurang bunyi sorak*  . Seriously aku terpaku terpana terpikat terusik eh eh lebih lebih. Ye dia lebih cantik dalam dunia nyata berbanding dalam dunia drama. Dia datang sempena launching Mamonde in Malaysia. Mamonde tu alat solek mekap Korea yang terbaru je menembusi pasaran di Malaysia. Park Shin Hye lah dutanya. Tapi aku yakin 100% yang datang petang tu bukan nak tengok Mamonde tu, tapi nak tengok park shin hye nih.


Komen orang ramai masa dekat sana pun kata yang dia ni sangat lawaaaa berbanding dalam drama. Mungkin salah satu faktor dia jadi duta Mamonde sbb dia ni natural beauty. Maksud nya takda dan tak pernah buat pembedahan plastik.

Mamonde in Malaysia Launching by Park Shin Hye


Gambar kat atas ni time tukar tukar bunga dengan V.I.P. Malangnya time launching ni dia dah separate antara VIP/MEDIA dan orang awam. Dan aku sebagai orang awam yang berjaya, so aku boleh tengok dari jauh jaa. Cuma time depan pintu lif tu je boleh tengok secara dekat.


Ye nampak sikit je kat bawah  sebab tu tempat VIP/MEDIA ja. Ada polis yang jaga pintu masuk


Bukan sikit tau yang datang dekat oval concourse, penuh semua ketiga tiga tingkat nak tengok park shin hye nih. Penuh , dah la waktu tu Maghrib hehe


Ramai sangat. Yang aku pun semangat nak tangkap gambar

Flower Day with Mamonde


Sebelum dia datang, Dr Hong aka Kim Rae Won pun datang untuk event bersama Fans Malaysia.


Kata orang dia ni senyum tak lekang dari bibir. Senyum je memanjang program. Dia ni datang 3 hari, tapi park shin hye 1 hari je. terus balik Korea.

Tak lupa juga tau dengan Song Ji Hyo yang datang ke Malaysia sebagai duta kedai Korea yang pertama di Malaysia. Nampaknya dah semakin ramai artis korea yang nak datangg ni.

time ni aku aku ada kelas. so tengok on9 je lah

Dengar Khabar angin nnti bulan 11 ada sorang ahli Running Man, Lee Kwang Soo akan datang ke Malaysia untuk memfilemkan Runningman tak silap rasanya dengan running man Malaysia. So apa lagi, staay tuned untuk bulan 11 ni tau. Dah terubat rasanya untuk jumpa artis korea huw haha.


Ok stakat ni dulu untuk cerita kali ni memandangkan dah tersangat lewat.

Masa : 2:51 a.m

Hari : Isnin


Semoga kita berjumpa lagi di dalam post post yang akan datang :)








Copyright© 2016 - 2017 reserved to Abdulwafiy