Thursday, June 23, 2016

Raya Sakan Blogger dengan Riang Ria Raya bersama Lazada Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


 Hi !




Sihat tak semua ? Ramadhan dah nak penghujung , kejap je rasa . Pejam celik pejam celik dah nak raya.

 Tapi , Ramadhan yang masih berbaki marilah kita sama-sama mengisi dengan perkara berfaedah noh

 Hehe macam mana persiapan raya ? belum shopping ke ? tak sempat ke kedai ? busy dengan kerja ?

Takpa . Lazada kan ada . Melengkapkan segala keperluan  dengan hanya klik . Dan bayar online .
Mudah kan ?

 Lagipun nak dekat raya ni Lazada pun baik hati buat special offer buat kita semua tau .Jangan terlepas peluang .


                  Lazada tu apa ? Readers boleh lah gojes dekat laman web ni ye

                                              http://www.lazada.com.my/



Mesti beli barang kat sini tau . Murah SANGAT


   Beli ! beli ! Jangan tak beli , harga pun berpatutan .

Dan sempena nak raya ni , Lazada telah buka peluang untuk blogger untuk join contest yang simple dan mudah tau . Hadiah pun hanya untuk 10 blogger bertuah je . Apa lagi ? Jom sertai ! Yeah .





Dan  readers JOM!  kita beriang ria bersama Lazada .

 Yang penting di Lazada  . Tadaaa

       With discounts up to 92% , Lazada is the online platform for shop this Raya !
Dengan diskaun lebih daripada 92% ,  Lazada sangat sesuai sebagai platfom atas talian untuk membeli belah sempena Raya ini ! 

Boleh check dekat link ni yep :




 
Sempena nak raya dan budget hanya RM500 , tahun ni macam nak beli barang barang ni untuk family :











Langsir untuk mak 


Tahun ni nak belikan langir untuk mak , jadi tak payah la mak susah susah nak pegi kedai nak cari . Lagipun warna ni memang favourite mak dan bila tengok balik, langsir ni sepadan dengan warna ruang tamu rumah kitorang .

Harga tak payah cakap la . Memang murah HANYA RM 55.00 daripada harga asal RM126.30 . Bermakna beli langsir je dah dapat jimat 56 % . Wahh ! Menarik kan ? .


Riang Raya di Lazada Malaysia


Jom beli  : Tekan Sini


Nanti boleh lah buat surprise kat mak sebelum raya . Tak sabar rasanya nak tengok reaksi mak !







Vakum Automatik a.k.a  Robot Vakum



Biasanya , bila je raya , rumah mesti bersepah dengan '' habuk habuk '' kuih raya sana sini . Sebab utamanya  bila raya , semua ahli keluarga balik kampung  .

 Family kami ada 7 termasuk saya . Maklumlah , mak ayah dah ada cucu cucu yang ramai , jadi tak terkawal lah dibuatnya .kanak kanak : Mereka ni memang pandai buat sampah je kan ? Kalau diorang makan mesti tumpah sana jatuh sini . Hehe .Mesti tak sempat nak vakum sini sana tambah lagi nanti raya ramai yang ziarah .

Tapi dengan adanya robot vakum , kerja nak vakum sana sini jadi lebih mudah dan tiada masalah habuk ni .


macam best je


Jom beli : Tekan Sini

Sebab mudahnya vakum ni kita hanya perlu letak je kat lantai pastu '' dia '' nanti pandai pandailah  bawak diri keliling rumah tu sambil cari sampah dengan ada nya kelengkapan sensor di bawah vakum tu .

Yang menarik , robot ni boleh vakum + mop skali tau . Haa . Tak payah lah kita nak mop pun lantai nanti .Senang kan ? . Apa lagi , jom kita sama sama beli sempena raya ni .

Harga sangat berpatutan dengan hanya RM199 daripada RM799 selepas diskaun . Jauh sangat beza harga sebelum dan selepas diskaun tau .











Bila dah abang , kakak , anak saudara dah balik kampung , mesti lah selipar atau kasut berterabur je kat luar tu kan ?  Ni lah sebab nak beli rak kasut ni . Tak lah bersepah kat luar  tu . Nampak kemas dan Elegan je . 

Kalau susun kemas kemas , takda lah kes kehilangan selipar . Haha . Hampir setiap tahun selipar hilang sebab tertukar dengan orang yang datang ziarah rumah ataupun ayam yang pakai selipar tu . Huhu  

Boleh letak abang , kakak , sanak saudara punya selipar atau kasut



Jom beli : Tekan Sini




Harga mahal tak ? Mestilah murahhhh . Harga hanya RM 41.40 je . Harga mampu milik mugkin . Jom beli sementara stok masih ada . 






Pengadun untuk kakak atau nenek



Memandangkan kakak kakak dan nenek suka buat kuih bila raya , jadi tahun ni rasa nak beli mesin ni . Mudah lah kerja diorang nak buat kuih raya .




Tak perlu terhegeh hegeh nak pusing tepung ke apa ke guna tangan .kalau guna tangan , letih dapat , kuih pun dapat . Tapi dengan adanya mesin ni , letih dapat dihilangkan dan kuih pun dapat + kuih semakin sedap . Nyum Nyum  . Hehe .


Boleh bagi kakak atau nenek nak buat kuih raya


Jom beli : Tekan Sini




Harga mestilah murah dengan hanya RM57.10 daripada RM188.00 . Bermakna dah jimat 70% .Kalau guna bekas yang besar pun takda masalah sebab mesin ni boleh ditanggalkan atau detachable to use as hand mixer tau .

 Lagipun barang ni sangat disukai ramai. Kalau tak , macam mana lah boleh jadi best seller kan ? . Maksudnya ramai pelanggan dan beli dan berpuas hati dengan barang ni  .



Total kesemua barang yang kat atas ialah :

RM55.00 + RM199.00 + RM41.40 + RM57.10 =  RM352.50 

TENGOK ! tak sampai pun budget RM500  dah dapat beli barang yang banyak untuk raya ni dan boleh berkongsi kegembiraan dengan keluarga sempena raya ni tau . 


Sangat sangat jimat dan berbaloi berbelanja di Lazada ni.

Apa lagi ? Berbelanjalah di Lazada sekarang !






RIANG RIA RAYA BERSAMA LAZADA MALAYSIA  



Nak join ? Jom . Korang boleh check link kat sini . Tak rugi pun kalau join .Meh !

   Siapa je yang boleh join ? takda masalah , terbuka kepada semua bloggers tak kira muslim atau non-muslim dan 18 tahun ke atas  dan kena ada blog sendiri tau . Tak aci yang adik abang kakak punya  yepp :)




  How to join ?



Kalau nak join . kena teka paling hampir dengan jumlah kotak fujifilm dalam gambar kat atas ni .


Cepat cepat . Sebelum terlambat .

Tarikh tutup 24 Jun 2016 sebelum pukul 3 petang .

Pemenang nanti dia akan umum pada 30 Jun 2016 . Tunggu je

Semoga Berjaya ! Bloggers !

Sapa sapa yang join tu , harap harap kita menang sama sama . 




 Link untuk Join : http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ 




Seronoknya beraya bersama Fujifilm Instax Mini Camera !

Kbye !










No comments:

Post a Comment

Copyright© 2016 - 2017 reserved to Abdulwafiy