#AWAKSUKASAYATAK

Friday, October 20, 2017

Assalamualaikum kawan kawan sekalian 👋

Agak lama gap aku tak menulis entri kali ni. Faham faham je lah, aku sibuk dengan exam final sem haritu. Dan sepanjang sem lepas aku rasa aku takda masa nak taip entri panjang panjang ni. Dah la carrymark 60%, susah ah jugak nak score fullmark atau markah yang tinggi. Kalau carrymark pun dah kelaut, macam mana exam final sebenar nanti ? Apapun, doakan yang terbaik untuk aku dan kawan kawan aku yee

So apa kaitan tajuk entri kali ni sebenarnya ? haaaaa

Sebnarnya aku pilih tajuk kali ni disebabkan drama melayu yang aku minat gila. First time aku minat drama melayu ni tau, siap follow ig, twitter, facebook pelakon pelakon dia lagi.


Bersemut habis tengok cerita ni :)


 Ok aku bagi sinopsis cerita ni berdasarkan yang aku ingat je tau. Oh ya lupa nak bagitau, drama ni diadaptasi oleh novel awak suka saya tak oleh Puan Melur Jelita

*semua gambar didalam post ini dikreditkan kepada empunya gambar instagram @alvinchong123 @emma_maembong (korang boleh la follow diorang ye!)




            BARISAN PELAKON AWAK SUKA SAYA TAK



Sir Hilman

Alvin Chong sebagai Hilman Yong Abdullah / Damien Yong

INTAN 


Emma Maembong sebagai Intan Zulaikha
Sabhi Saddi sebagai Nazim

Rebecca Nur Islam sebagai Salina

        
Dan sebenarnya ramai lagi,cuma aku malas nak masukkan gambar kat atas. So aku senaraikan ye :)

Raff Yaakob sebagai Danish
Kael sebagai Azad
Aman Aziz sebagai Yasin
Fieza Jolie sebagai Lily
Amalina Smith sebagai Shasha
Mustapha Kamal sebagai Dato Megat
Susan Manen sebagai Datin Sofea
Fathil Dani sebagai Imam Kahar
Jesse Lim sebagai Robert
Angeline Tan sebagai Clarence
Joyce Harn sebagai Grace
Aryan Adani sebagai Daniel
Michelle Tan sebagai Cheris


Bagi aku, gabungan lagu tema oleh Aziz Harun yang bertajuk Jangan ni menyebabkan cerita ni lebih menarik bagi aku. Entahlah kenapa 😛.



                                                              Boleh la layan lagu ni sambil baca entri aku ni :)



Tarikh pengakhiran drama ni aku rasa aku boleh ingat sampai tua sebab tarikh episod last sama dengan hari lahir aku haha. Aku takda lah fanatik sangat, tapi ni drama melayu pertama yang aku minat sampai buat aku nak tulis entri.

Ok. Back to the topic, sedikit sinopsis bagi yang belum baca novel #awaksukasayatak ataupun yang belum tengok drama ni lagi.


SINOPSIS

Kisah kasih sayang dan konflik percintaan antara Hilman Yong dan Intan Zulaikha, seorang gadis Melayu. Hilman telah jatuh cinta dengan Intan sejak pertama kali ketemu lapan tahun yang lalu di sebuah restoran.  Mereka bertemu kembali selepas beberapa tahun ni kedai emas Hilman dan mula rapat. Dari situ lah banyak konflik yang berlaku.

Tiga tahun kemudian, Intan ketemu dengan Hilman waktu kursus kuda di TER,Kuala Terengganu. Mereka kembali rapat dan merancang untuk berkahwin. Namun tragedi berlaku, Hilman kemalangan lalu hilang ingatan. Munculnya Damien yang tidak ingat akan agama. Intan berusaha untuk mengembalikan ingatan Damien kepada agamanya dan mengembalikan cintanya yang hilang. Tapi, dapat ke Intan kebalikan ingatan dan cinta Hilma kembali semula ? Kalau ak tahu, kena tengok drama ni :)





Ni scene di Terengganu.

Meet & Greet di Mph Nu Sentral bersama barisan pelakon ASST

Setakat ni ja sinopsis yang aku boleh bagi, sebab malas nak taip. Banyak lagi kerja aku nak buat.  

last but not least, aku nak cakap pasal cerita melayu lain yang pernah aku tengok dan tak mengecewakan aku. 


                                                 👾 TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA



Image result for tombiruo


Cerita memaparkan banyak aksi aksi yang aku kagum. Cinematography yang hebat pernah dihasilkan oleh produksi tempatan. Ajak la kawan kawan atau family ke pawagam untuk tengok crita ni ye :)



👪 BISIK PADA LANGIT

Image result for bisik pada langit


Ya Ampun, kalau kau tengok crita sebelum exam, aku rasa semua insaf gila haha. Watak yang dibawa oleh Ummi Nazeera patut dipuji sebab mesej yang nak disampaikan tu sangat bernilai dan boleh buat pengajaran untuk semua lapisan masyarakat, bermula ibubapa, anak anak serta sahabat sahabat kita. 


Dan


Jangan lupa untuk baca artikel terkini aku di Thread of Zalora ya !
































You Might Also Like

3 comments

  1. Salam singgah sini dan follow :)

    btw jom join GA saya

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete
  2. Video Bokep Indo | Nonton Film Bokep Gratis
    Nonton Online Video Bokep Streaming
    Nonton film bokep streaming terbaru di bokepindohot.pw dimana bisa mencari video bokep abg, film bokep smu, film bokep abg cantik, film cewe seksi, abg montok, bokep indo, bokep online, bokep smp, video bokep jilbab.
    InstafollowGratis
    Mobile Legends Hack Gratis
    Steam Wallet Gratis
    Clash Of Clans Hack Gratis
    Clash Royale Hack Gratis
    iPhone X Gratis
    JWPLAYERGRATIS
    Download Lagu Gratis

    ReplyDelete

Blog Archive